top of page

Mikropigmentácia (PMU) - prirodzene husté obočie

Updated: Dec 9, 2022

Husté a prirodzene vyzerajúce obočie - to je trend, ktorý k nám pred pár rokmi privialo a rýchlo chytil za srdce milióny žien. A keďže prirodzená krása z módy nikdy nevyjde, zdá sa, že trend hustého obočia tu s nami ešte dlho ostane.


Ak ste však prirodzene hustým obočím neboli obdarení alebo ste sa oň počas módy tenkého obočia nechcene pripravili, máme pre vás tip - volá sa mikropigmentácia obočia, ktorú ponúkame aj v našom salóne Belluria salone v Sabinove.



Čo je mikropigmentácia obočia?


Jedná sa o tetovaciu techniku, ktorá je však veľmi jemná, šetrná a bezbolestná. Táto procedúra je vhodná pre kohokoľvek, tak mužov ako i ženy. Je to výborný spôsob, ako si vyčarovať prirodzene vyzerajúce obočie či možnosť, ako sa odbremeniť od každodennej úpravy obočia.


Výhody mikropigmentácie

Hlavnou výhodou mikropigmentácie je, že sa jedná o bezbolestnú procedúru. Dokáže nahradiť či doplniť rednúce obočie a zároveň šetrí čas, ktorý by ste každý deň venovali jeho dokresľovaniu a vypĺňaniu.


Možné vedľajšie účinky

Nakoľko dodržiavame všetky hygienické zásady, nie je dôvod obávať sa komplikácií. Avšak u niektorých osôb sa po aplikácii môže objaviť mierny opuch, prípadne alergia na pigment.


Ukážka začervenanie tesne po aplikácii. Začervenanie do niekoľkých minút zmizne.


Ako prebieha mikropigmentácia?


V prvom rade je potrebné pokožku vydezinfikovať.


Procedúra sa vykonáva špeciálnym perom. Vstrekovanie pigmentu prebieha podobne ako pri tetovaní, avšak aplikuje sa iba do vrchných vrstiev pokožky.


Celý proces trvá do 60 minút, v závislosti od zložitosti. Po ukončení dostáva každá klientka presné inštrukcie ako starať o svoje nové obočie.


Výsledky


Vaše nové obočie obvykle vydrží do 24 mesiacov.. Na efekt a trvanlivosť vplýva viacero faktorov, napr.: použitá technika, stav a typ pokožky, vek, metabolizmus, používanie prípravkov s obsahom retinolu či vystavovanie sa priamemu slnečnému žiareniu.


Dôležité: Ako sa o nové obočie starať?

Je veľmi dôležité, aby ste si po zákroku dali záležať na starostlivosti o obočie. Iba tak vám zahojené obočie vydrží čo najdlhšie.


Nebojte sa, že vám po zákroku obočie začína akoby "odpadávať". Sú to jemné šupinky, ktoré sú dôležitou súčasťou procesu hojenia. Aby sa vám obočie čo najlepšie zahojilo, dajte si záležať na dodržiavaní postupu:


POSTUP:

  1. Prvé 3 hodiny si papierovým obrúskom odsávajte sekrét, ktorý je prirodzenou obrannou reakciou pokožky po zákroku. Odsávajte každých 5-10 minút.

  2. Po zákroku sa vyhýbajte namočeniu obočia po dobu 5-7 dní. To znamená, že je potrebné vynechať saunu, kúpanie, aktívny šport spojený s nadmerným potením.

  3. V tretí deň večer od zákroku začnite s ošetrovaním obočia špeciálnou vazelínkou, ktorú od nás automaticky dostávate. Naneste tenkú vrstvičku. Nasledujúci deň si obočie namastite 2-3 počas dňa. Napr. ráno, na obed a večer. Ak ste boli na PMU v pondelok, mastiť začnete v stredu večer a pokračujete na nasledujúci deň až dovtedy, kedy na obočí nebudete mať už žiadnu šupinku.

  4. Taktiež sa vyhýbajte extrémnemu slnečnému žiareniu (napr. v lete opaľovaniu), či nadmernému líčeniu v ošetrovanej oblasti. Ak viete, že slnku neuniknete, obočie si chráňte SPF 50, špeciálnou pomádkou.

  5. Odporúča sa nepoužívať kozmetiku s obsahom aktívnych kyselín (retinolu) a bieliacich zložiek.

V prípade zanedbania starostlivosti, alebo predčasného odstránenia šupiniek sa môže stať, že výsledok nebude podľa vašej predstavy. Preto vás láskavo prosíme o dodržiavanie postupu vyššie.



Zdroje obrázkov: Súkromný archív Belluria salone

Recent Posts

bottom of page